Gezocht: nieuw huishouden!

Één van de deelnemende huishoudens heeft zich helaas moeten terugtrekken. Daarom is er nu een plek vrijgekomen in ons wooninitiatief. 

Wij zijn op zoek naar een stel in de leeftijd van ongeveer 55 jaar. Als er ook kinderen zijn zouden wij dat heel leuk vinden.  

De woning die is vrijgekomen wordt gebouwd in de noordelijke helft van de monumentale schuur, dus met uitzicht op het achtererf. Hieronder staan 2 foto's van de schuur in de huidige staat, gefotografeerd vanaf het achtererf. Het wordt een prachtige, sfeervolle boerderijwoning met een tuin aan de westzijde en een zijtuin aan de noordzijde. Het perceeloppervlak (eigen grond) is ongeveer 290m2. De totale oppervlakte aan gemeenschappelijk grond bedraagt ongeveer 8.000m2. Dus er is alle ruimte voor elkaar ontmoeten, klussen, spelen, een moestuin, een kruidentuin, een kas etc. 

De woning heeft een oppervlakte van 147m2. De kosten bedragen wegens de gestegen bouwkosten (minimaal) rond de €500.000,-.

Zou dit iets voor jullie kunnen zijn? Lees meer over ons project op deze site, en schrijf een uitgebreide mail waarin jullie jezelf voorstellen. Beantwoord daarbij in ieder geval de volgende vragen: 

  • Wie zijn jullie, waar wonen jullie, wat doen jullie, wat kenmerkt jullie?
  • Wat spreekt jullie aan bij het idee van samen met anderen een erf delen?
  • Wat zou jullie eigen specifieke inbreng in zo'n project kunnen zijn?
  • Het ontwikkelen van een dergelijk project kost alle deelnemers veel tijd. Hebben jullie de komende anderhalf jaar minimaal 4 uur in de week tijd beschikbaar om je in te zetten voor het project, nog voordat jullie er kunnen gaan wonen?  
  • Weten jullie zeker dat de genoemde kosten door jullie op te brengen zijn? 

 

Tot eind augustus kan er gereageerd worden via info@erfdelendoesburg.nl . Daarna gaan we gericht met enkele belangstellenden in gesprek. 

Voor vragen of informatie over ons erfdelersproject kan je contact met ons opnemen via onderstaand mailadres

 

Contact: info@erfdelendoesburg.nl

Hier is boerderij Nijhof...

Wellicht tot ziens in Doesburg!