Doesburg en omgeving

Op onze zoektocht naar een mooie en betaalbare plek om onze woonplannen te realiseren vonden we boerderij Nijhof in het buitengebied van Doesburg. Dat was een plek die voor ons goed voelde, om een aantal redenen:   

 

 

* Er is rust en ruimte. Maar het is niet afgelegen. De boerderij ligt tegen het dorp Achter Drempt aan en Doesburg is dichtbij. 

* De omgeving  is mooi. De bossen van de Veluwezoom zijn zo'n 7 kilometer naar het noorden. Dichterbij is het bos van Hekenbroek bij Hoog Keppel (1 kilometer). Er zijn veel wandelroutes in de omgeving, een ervan loopt langs de boerderij. De omgeving nodigt uit om fietstochten te maken: bijvoorbeeld langs de IJssel richting Zutphen, of door de bossen van Keppel of langs de Oude IJssel richting Doetinchem. 

* Doesburg  is een oud Hanzestadje,(10.000 inwoners)  met een historisch centrum, fraaie huizen, kronkelige straatjes en oude stadswallen. Het is prachtig gelegen op een plek waar de IJssel en de Oude IJssel samenkomen. Bij Doesburg begint de Achterhoek! 

De sfeer is gemoedelijk en je voelt je snel op je gemak. 

* Er is genoeg te doen is in Doesburg. De stad trekt veel bezoekers: er komen ongeveer 1.000.000 toeristen per jaar. Er zijn diverse restaurants en cafe's en er is een behoorlijk cultureel aanbod (filmhuis, concertzaal, kunstroutes, musea).

* Er zijn voldoende basisvoorzieningen: zwembad, bibliotheek, gezondheidszorg, supermarkten, leuke winkels, In de stad zijn drie basisscholen. 

 Kortom, voor ons een goede combinatie van buiten wonen en natuur,  met de levendigheid en voorzieningen van een stad(je) vlak bij!