Is dit iets voor jou?

We hebben gemerkt dat veel mensen enthousiast worden bij het idee van buiten wonen en samen een erf delen. We hebben ook gemerkt dat iedereen daar eigen beelden bij heeft. Het is goed om die beelden te toetsen aan de realiteit. Hieronder staan allemaal zaken, die wij onszelf ook afgevraagd hebben voordat we de boerderij kochten, en die we ook tegenkomen als we met mensen in gesprek zijn die geïnteresseerd zijn om met ons te wonen. Misschien helpen ze je om te bepalen of wonen op een gezamenlijk erf in het buitengebied van Doesburg iets voor jou kan zijn. 

Vervoer

De dichtstbijzijnde bushalte is bijna 2 kilometer verder op  En het intercity treinstation van Dieren ruim 7 kilometer. Is dat OK? 

De reisafstand naar werk, familie en vrienden wordt misschien langer. Is dat OK? 

Voorzieningen

Voorzieningen zoals supermarkten liggen niet meteen om de hoek liggen. Is dat OK?  Het is 11 minuten fietsen of een paar minuten rijden met de auto naar het centrum van Doesburg (ruim 3 kilometer, waarvan 2 kilometer door het buitengebied). Overigens, als je nu in een buitenwijk van een grotere stad woont, ben je misschien wel even lang onderweg naar het centrum.., 

Scholen

Er zijn drie basisscholen in Doesburg, in Voor Drempt is ook een basisschool. Voor de Vrije School moet je een stuk verder weg, naar Zutphen (17 km) of Arnhem (meer dan 20 km). Een middelbare school is er niet in Doesburg, wel o.a. in Doetinchem en Dieren.

Is het OK als  je kind zelf naar school fietst door het buitengebied? En dat de meeste schoolvriendjes en vriendinnetjes waarschijnlijk niet om de hoek wonen, behalve de andere kinderen op ons erf natuurlijk? 

Een erf delen

Wil je ook echt samen verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van het erf, de tuin en de de gemeenschappelijke voorzieningen? Dus: regelmatig samen overleggen, samen klussen? Je moet bereid zijn in elkaar te investeren en compromissen te sluiten. Niet alles zal altijd precies kunnen op jouw manier.   

Is het OK als samen op een erf wonen wat meer geld kost dan een gewone woning? Je betaalt immers ook voor alle gezamenlijke ruimte en voorzieningen. En daar geniet je ook van!