Aan de slag met de architecten

Gepubliceerd op 24 november 2021 om 21:21

In de zomer zijn we gestart met oriëntatie op de architectenkeuze. Aan de hand van moodboards e.d. hebben we in beeld gebracht wat voor soort huizen we mooi vinden en wat we belangrijk vinden. Op basis daarvan hebben we een Beeldkwaliteitsplan (BKP) gemaakt. 

Ondertussen hebben we een longlist van ruim 30 potentieel interessante architecten teruggebracht tot een short list. Dat hebben we gedaan op basis van criteria als 'ervaring met CPO projecten', 'ervaring met erftransformaties', 'ervaring met verbouwen van monumenten', 'visie op duurzaam bouwen' e.d. En natuurlijk: spreken de ontwerpen die zij hebben gemaakt ons aan. We hebben met meerdere bureaus online gesproken en 3 architectenbureaus hebben een presentatie voor ons gegeven. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op Schipper Douwes Architecten uit Delden ( www.schipperdouwes.nl). 

Onlangs hebben we onze eerste workshop gehad met Martine Schipper en Hans Douwes . Daarin zijn we aan de slag gegaan met een 'vlekkenplan', of wel wat moet waar komen op het erf: woningen bergingen, gemeenschappelijke ruimte, werkplaats, parkeren, moestuin, speeltuin e.d. In december volgen individuele gesprekken met alle huishoudens over hun specifieke woonwensen. Op basis van al deze input hopen Schipper Douwes eind januari 2022 met een Schets Ontwerp te komen.