Gezocht per direct: gezin met kinderen! Lees hier verder voor meer informatie en de procedure!

Gepubliceerd op 8 september 2023 om 16:03

Er is onverwachts een plek vrijgekomen in ons woonproject!  Nu zijn wij met spoed op zoek naar een gezin met kinderen, dat samen met ons (13 volwassenen, momenteel 4 kinderen) op het erf wil komen wonen! Wij zoeken mensen die duurzaamheid en een kleine ecologische voetafdruk hoog in het vaandel hebben staan, die graag buiten willen wonen, die pragmatisch en praktisch zijn en de handen uit de mouwen willen steken. Mensen die met anderen een  erf willen delen (met behoud van eigen privacy), anderen willen ontmoeten, samen willen klussen, af en toe samen eten, samen op het terras zitten en genieten van het erf etc. Kortom, mensen die stevig in hun schoenen staan, met een open blik naar de wereld, en die samen met ons iets moois willen maken van dit project!

De woning die beschikbaar komt is een hoekwoning (model kapschuur, groot 125m2).  Het gaat om een nieuw te bouwen koopwoning, kosten €470.000,-  (exclusief keuken, badkamer en inrichtingskosten). De start bouw is november, oplevering zomer 2024.

Hieronder staat meer informatie over de vrijgekomen woning en de procedure.

Reageren kan tot 16 oktober via  info@erfdelendoesburg.nl

 

Meer informatie over het huis, de kosten en de procedure: 

Wie zoeken wij?

In ons project zijn 8 huishoudens. We willen graag met meerdere generaties wonen. Vier huizen bestemd voor gezinnen met kinderen, en de andere huizen zijn voor mensen zonder/uit de kinderen. het huis dat vrij komt is voor een gezin met kinderen. De andere kinderen die straks op het erf wonen zijn nu tussen de 0 en 5 jaar, dus wat jongere kinderen zouden heel goed kunnen passen.

Wij zoeken mensen die onze woonvisie onderschrijven, die stevig in het leven staan en zin hebben om de handen uit de mouwen te steken om er samen met ons iets moois van te maken.

Het huis

Het huis dat beschikbaar komt is een hoekhuis van 125m2. Het staat op het achtererf en heeft vrij uitzicht naar 3 kanten. Zie verder hieronder voor meer informatie.

Op de bovenste illustratie hiernaast: het linker hoekhuis.

Op de middelste illustratie: aanzicht vanaf het noorden.

Op de onderste illustratie:  het rechter hoekhuis (deels zichtbaar). 

 

De kosten

De prijs bedraagt €470.000,-. Daarnaast moet je rekening houden met inrichtingskosten, inclusief aanleg van de badkamer en keuken, want die zijn buiten de begroting van de aannemer gehouden.

Wat krijg je ervoor?

Een mooi ontworpen huis (hout aan de buitenkant, model kapschuur, met veranda). Oppervlakte 125m2. Zeer goed geïsoleerd. Zonnepanelen op het dak en een luchtwarmtepomp. Drie slaapkamers en een badkamer op de eerste verdieping. Een veranda en tuin op het westen met vrij uitzicht en prachtige zonsondergangen. Ramen aan de noordzijde en natuurlijk ook aan de oostzijde, waar de voordeur is (aan het binnenerf. Het eigen perceel is ongeveer  300m2. De achtertuin is 15 meter diep, de zijtuin en voortuin zijn 3 m. diep. De tuin loopt organisch over in het gemeenschappelijke erf (geen hoge schuttingen en heggen). In de Deel komen bergingen voor alle huizen.

En dan is er nog ruim 7.000 m2  gemeenschappelijke grond, waarop we van alles kunnen doen: boomgaard, moestuin, kas, saunahokje, speelveld, bloementuin, een gezamenlijk terras, eventueel een zwemvijver, kippen houden etc.. Het kan allemaal, in overleg.

Er komt ook een gemeenschappelijke schuur op het achtererf, met daarin een ontmoetingsruimte, inclusief keuken, WC/badkamer en werk/logeerkamer, en een werkplaats om te klussen en om al het (tuin) gereedschap op te bergen. Daarnaast hebben we nog de niet geïsoleerde) hooizolder (15 x 11) als gemeenschappelijke ruimte.

Er komt een gezamenlijke parkeerplaats aan de oostzijde van het erf. 

De procedure

Als je wil reageren, schrijf dan een uitgebreide mail, waarin je in ieder geval de volgende vragen beantwoordt:

  • Wie zijn jullie? Hoe oud zijn jullie? Met hoeveel zijn jullie? Wat doen jullie? Wat drijft jullie?
  • Waarom willen jullie in een erfdelersproject wonen? Wat is jullie beeld van wonen in ons project? Heb je ervaring met een dergelijk woonproject?
  • Wat trekt jullie aan wonen in deze omgeving (buitengebied Doesburg)? Is dat passend voor jullie, gezien reisafstand naar werk, familie, vrienden e.d.?
  • Kunnen jullie de genoemde kosten opbrengen?
  • Wat zou jullie specifieke inbreng kunnen zijn in ons project? Wat zien we je straks graag doen op het erf? Waar ben je goed in? En ook: wat zou je absoluut niet willen?

Reacties zijn welkom tot 16 oktober 2023 via info@erfdelendoesburg.nl. Uit de reacties kiezen wij diegenen die ons het meest aanspreken. Met die gezinnen gaan we in gesprek. De procedure  zal bestaan uit een online gesprekken, en een of meerdere ontmoetingen op het erf. Uiteraard is er ook gelegenheid genoeg om rustig rond te kijken en te bedenken of dit iets voor je zou kunnen zijn. En natuurlijk of wij bij elkaar passen.